ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Ezeket a feltételeket Magyarország törvényei szabályozzák.

Megrendelésének leadásával Ön a Tintató Kiadó Kft. vevője lesz, ezért kérjük, tanulmányozza át a közöttünk létrejövő szerződésre vonatkozó alábbi tudnivalókat!

 1. A SZOLGÁLTATÓ

A www.tintato.hu online áruházat a Tintató Kiadó Kft. üzemelteti mint Szolgáltató.
A Szolgáltató cégneve: Tintató Kiadó Kft. (továbbiakban: Kiadó)
A Szolgáltató székhelye: 1149 Bp., Egressy út 2. 1/3.
A Szolgáltató postai címe: 1149 Bp., Egressy út 2. 1/3.
A Szolgáltató cégjegyzékszáma: 01-09-351140
Bankszámlaszám: 10403411-50526965-84861009 K&H Bank
Nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága.
tárhelyszolgáltató: WebDesign Kft.
E-mail: tintatokiado@gmail.com
Telefon: 06 20 552-5316.

 1. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE

A megrendelések leadása a www.tintato.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.tintato.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Kiadó nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Kiadó szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.
Internetes áruházunkban a kiadó teljes kínálatából válogathat.
Az áruházban feltüntetett árak magyar forintban értendők.

 1. AZ ONLINE RENDELÉS FELTÉTELEI
 1. Regisztráció

Webáruházunk legkényelmesebb használatához Vásárlóink regisztrálhatnak honlapunkon.
A Vásárló a regisztráció során megadott adatokat bármikor módosíthatja. Adatainak kezeléséről az Adatkezelési és Adatvédelmi Tájékoztatóban (GDPR) olvashat.
Az online vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges. Ebben az esetben csak a teljesítéshez szükséges számlázási és szállítási adatokat kell megadni.

 1. Megrendelés

Vásárló a megrendelni kívánt terméket a „Kosárba” ikonra kattintva választja ki. A kosár tartalmát folyamatosan nyomon követheti, itt beállíthatja a megrendelés darabszámát, és el is távolíthatja bármelyik kiadványt a kosárból.

A „Megrendelem” gombra kattintva a rendszer a számlázási adatokat kéri. A rendszer automatikusan felajánlja a regisztrációkor megadott adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.

A következő lépésben a szállítási adatok kitöltésére kerül sor. A rendszer itt is felajánlja a regisztrációkor rögzített adatokat, amelyeket szükség esetén megváltoztathat.

A továbbiakban Vásárló kiválasztja a megrendelés átvételének módját az alábbi lehetőségek szerint:

A következő lépésben ellenőrizheti a kosár tartalmát, a számlázási és szállítási adatokat. Ha változtatni szeretne a megrendelésen, visszalépéssel megteheti.
A „Megrendelem” gombra kattintva küldi el megrendelését, az azonnali feldolgozás miatt módosítást nem tudunk elfogadni.
Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja, és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére a tájékoztatást követően legkésőbb 8 munkanapon belül.

A www.tintato.hu weboldalon forgalmazott könyvek mindegyikéből lehetőség van úgynevezett “pedagógus csomag” vásárlására. Ez annyit tesz, hogy a Vásárló adott könyvből egyszerre minimum 15 példányt vásárol meg. Ebben az esetben a Vásárló 15 vásárolt könyvenként, egy ajándékkönyvet választhat, amely ajándékkönyv vagy az általa megvásárolt könyv plusz egy példánya, vagy a Tintató Kiadó valamelyik saját kiadású könyve lehet. Az ajándék könyv kiválasztása után, a választott példány is a Vásárló kosarába kerül.
Az akció a munkafüzetekre, feladatgyűjteményekre nem vonatkozik.

Kiadó fenntartja a jogot a kedvezmények és akciók és ajándékok megváltoztatására.

 1. ÁTVÉTELI MÓDOK
 1. GLS futárszolgálat

A csomagokat a GLS Futárszolgálat munkatársai munkanapokon, előzetes értesítés után (e-mailben vagy telefonon) szállítják a megadott címre. Így kérjük, olyan helyet jelöljön meg, amelyen 8 és 17 óra között elérhető.

 1. GLS CsomagPont

A GLS CsomagPontok csomagátvevőhelyek. Magyarországon 200 településen több mint 600 GLS CsomagPont üzemel, ahová a kézbesítés kérhető. A megrendelés során egy legördülő menü segítségével választható ki a legalkalmasabb átvételi pont.

A GLS Futárszolgálat értesítést küld e-mailben vagy telefonon a csomagpontra történt elhelyezést követően.
A szállítási díjakat a webáruház fizetés előtt automatikusan számítja ki és mutatja meg. Az Eu-n kívüli szállítási díjakról egyedileg e-mailben tájékoztatjuk a Vásárlót.

 1. A 335/2012. (XII. 4.) számú kormányrendeletnek megfelelően Vásárlóink választhatják a Magyar Posta Zrt. házhozszállítási, illetve Csomagautomatába, Posta Pontra, vagy postára történő kézbesítési szolgáltatását. Mivel a webshop üzemeltetését a Tintató Kiadó két alapítója, a könyvek írója és illusztrátora írói és rajzolói elfoglaltságuk mellett szabadidejükben végzik, a csomag postára adását külön feltüntetett „csomagfeladási díj” felszámolásával, valamint 30 napos átfutási idővel tudják vállalni. (A webshop havi csomagfeladási átlaga olyan csekély, hogy a posta nem jön házhoz érte.) A csomagfeladási díj és a 30 napos átfutási idő elkerülésének érdekében, javasoljuk alternatív szállítási szolgáltató választását.
 1. Szállítás külföldre
  Az EU területére a GLS Futárszolgálat szállít.

  AZ EU-n kívülre postán, postai tarifával szállítunk. A szállítási költség a célország és a csomag súlya alapján kerül megállapításra, ami a megrendelést követően számolható. Tehát EU-n kívülre történő rendelés esetén, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Kiadóval e-mailben (tintatokiado@gmail.com)!

 2. Késedelmes szállítás

A Kiadó hibáján kívül bekövetkezett késedelmes szállításból eredő károkért a Kiadó felelősségre nem vonható.

 1. FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK

Online bankkártyás fizetés megrendeléskor.
Banki átutalással:
A Vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét banki átutalással egyenlíti ki, a Kiadó által előre kiállított és elküldött számla alapján. A számla végösszege tartalmazza a termék(ek) vételárát, a szállítási és csomagolási költséget és az ÁFÁ-t.(EU közösségi adószámmal az EU-ból érkező rendelés esetén a számla nem tartalmazza az Áfa-t) Az utalás közlemény rovatába kérjük, mindig írja be a kapott számla számát. A csomagot csak az átutalt összeg a Kiadó számláján történő jóváírását követően tudjuk indítani.

 1. ELÁLLÁS

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatók.
Az elálláshoz egyértelmű elállási nyilatkozatát e-mailben az tintatokiado@gmail.com vagy postai úton a Tintató Kiadó címére (1149 Bp., Egressy út 2. 1/3.) küldje. Elállás esetén Vásárló köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb az elállási nyilatkozat közlésétől számított 14 napon belül a Tintató Kiadó címére visszaküldeni. A beérkezést követő munkanapon elindítjuk a visszaküldött termék(ek) vételárának megtérítését. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.
A fogyasztó felel a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért.
A visszatérítés nem érvényes a szállítási költségre, utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.
Nem gyakorolhatja az elállási jogot hang-, és képfelvétel, illetve fóliával becsomagolt termék vásárlása esetében, ha a csomagolást felbontotta.
A Kiadó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

 1. REKLAMÁCIÓ – KAPCSOLAT

Az egyértelműen a nem megfelelő szállításból eredő sérülések miatti reklamációt csak a Futárszolgálattal történt szállítás esetén tudunk fogadni. Amennyiben a csomagolás szemmel láthatóan sérült, a futár jelenlétében bontsa ki a csomagot, és ellenőrizze annak tartalmát. A sérült csomagolásról és az ebből fakadó kárról a futárral jegyzőkönyvet kell felvenni, és azt hozzánk továbbítani a megrendelési számmal együtt.
A Magyar Posta által szállított csomagokért ilyen felelősséget nem vállalunk.
A visszaküldött, egyértelműen nyomdai hibás termékeket 7 munkanapon belül kicseréljük. Amennyiben nem áll rendelkezésre hibátlan termék, a termék árát visszatérítjük. Amennyiben egyéb problémák merülnek fel a csomaggal kapcsolatban (nem a rendelt árut kapta, nem – az összesítés során és a tájékoztató e-mailben feltüntetett – megfelelő összeget fizette, stb.) kérjük, jelezze e-mail címünkön.
Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületekhez fordulhat.
A békéltető testületek elérhetőségei >>

 1. SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁS

A Kiadó jogosult az üzletszabályzatát bármikor és egyoldalúan módosítani, de soha nem visszamenőleges hatállyal. A módosítások mindig a webáruházban történt közzététel napjától érvényesek.

 1. SZERZŐDÉSKÖTÉS

A szerződés a Vásárló által a megrendelés véglegesítésével jön létre. A szerződés nyelve: magyar.

 1. EGYÉB IRÁNYADÓ JOGSZABÁLYOK

Adatkezelés:
2011. évi CXII. törvény (Infotv.)

Elállás, termékszavatosság, kellékszavatosság, visszatérítés:
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

Jótállás:
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

Szerzői jogok:
1999. évi LXXVI. törvény

A Szerződésre különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről; 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről; 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (PTK); 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról; 45/2014 (II.26) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól; 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

Jelen üzletszabályzatban nem említett kérdésekben a következő jogszabályok rendelkezései az irányadóak: