Rólunk

A Tintatóról

A Tintató Kiadó fő célja Bosnyák Viktória író és Dudás Győző illusztrátor közös könyveinek kiadása. A szerzőpáros könyveiben a szöveg épp olyan színes, mint az illusztráció (akkor is, ha az fekete/fehér), és az illusztráció pont olyan vicces, mint a szöveg, akkor is, ha komoly.

Bosnyák Viktória író, műfordító

Bosnyák Viktória író, műfordító

Kedvence a vicces szófacsarás, a vidámság. Több tucat ifjúsági és gyerekkönyvével lassan két évtizede oktatja, szórakoztatja a kicsiket, segíti a pedagógusokat. Ismert művei szerepelnek az általános iskolás olvasókönyvekben. Meséi, regényei közül több is országszerte kedvelt kötelező és ajánlott olvasmány.

Dudás Győző illusztrátor, képregénykészítő

Dudás Győző illusztrátor, képregénykészítő

A szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összegyúrását találja az alkotás legizgalmasabb módjának. Rendszeresen jelennek meg munkái újságokban, magazinokban, gyermek- és ifjúsági könyvekben. 2015-ös képregényével, a Mitzi macska 9 életével elnyeri a Szépirodalmi Figyelő-díjat. Régebben napfénynél főképp gyermekkönyveket illusztrált, lámpafénynél inkább képregényeket rajzolt, de manapság már nem ilyen egyszerű ez élete. Készülhet képregény gyereknek, felnőttnek, sötétben és világosban egyaránt.